Op woensdag 24 april vierde Abtswoude Bloeit haar eerste verjaardag. Natuurlijk was dit reden tot een feestje!

Het begon om 17:00 met een hapje en een drankje en het was gelijk al gezellig druk in de Woonkamer van de Wijk. Studenten, ouderen, buurtbewoners en cliënten van Perspektief kris kras door elkaar. In de keuken werd ondertussen nog keihard gewerkt om het eten op tijd klaar te krijgen. Bewoonsters Marijke en Sandra, geholpen door Dennis, Jacqueline en Cheraldine, hadden het aangedurfd om het eten voor alle gasten te verzorgen. Al de hele dag waren ze aan het koken geweest om uiteindelijk een indrukwekkend buffet tevoorschijn te toveren. Alle gasten stonden in de rij om van dit heerlijke eten te smullen!

En alsof dat nog niet genoeg was, werden bij de koffie heerlijke Abtswoude Bloeit-cupcakes gegeten, speciaal gemaakt door Sandra. Terwijl de laatste gasten nog aan het smullen waren, werd de ruimte omgebouwd voor de modeshow… Vanaf het podium werd een lange groene loper uitgerold, de spotlights gingen aan en iedereen nam plaats naast de catwalk.

Onder de bezielende leiding van presentatrice Anouk, kregen we vervolgens een spektakel van een modeshow te zien. Één voor één kwamen de modellen op als de beste versie van zichzelf: Darcey, Truus, Monique, Henry, Gerrit, Johan, Abhinav, Cathy en Annie. Stuk voor stuk straalden ze op de loper! En het publiek ging los! Bewoonster Chrissy wist tussen het spektakel door, nog een ontroerende performance te geven: de ballade van de oude vrouw. Je kon een speld horen vallen… Maar voor je het wist hadden alle modellen zich omgekleed en was het tijd voor de tweede ronde! Dit keer straalden de modellen als hun alter ego. Darcey en Cathy als moderne hippies, Truus als secretaresse, Monique als wereldreizigster, Henry als pimp, Gerrit als bloemenman, Johan als cowboy, Abhinav in traditionele indiase kleding. Het dak ging eraf, telkens als één van de modellen achter het gordijn vandaan kwam! En als je dacht dat het niet beter kon, was het tijd voor de kers op de taart: Aad en Sandra schreden statig als bruidspaar over de catwalk.

En daarna was het gewoon feest! Er werd nog flink gedanst door iedereen op de catwalk. Nog uren en dagen daarna gonsde het in de Woonkamer van energie en enthousiasme over deze gezellige avond. Op naar volgend jaar!

Wil je de foto’s zien van de avond? Via deze link kun je foto’s bekijken, gemaakt door Esther de Cuijper.

De verjaardag is georganiseerd door SHS Delft, Perspektief, Pieter van Foreest en Stichting DelftsPeil. De modeshow was een initiatief van project Paradijsvogels (Stichting DelftsPeil) in samenwerking met Marieke Rolloos.

 

Mogelijk gemaakt door:

  • SHS Delft
  • Pieter van Foreest
  • perspeKtief
  •