Activiteit organiseren

Als u een activiteit wilt organiseren in de Woonkamer van de Wijk, kunt u contact opnemen met de coördinator van de Woonkamer, Wessel Klootwijk. Hij kan met u meedenken en ondersteunen bij het organiseren van de activiteit. In overleg, kunt u ook gebruik maken van de faciliteiten die de Woonkamer biedt.

Klik hier om naar het contactformulier te gaan. Wilt u Wessel graag persoonlijk spreken? Elke donderdag tussen 10:00 en 11:30 houdt hij spreekuur in de Woonkamer. Kom gerust langs voor een kopje koffie of thee!

Fondsen voor de Woonkamer
Sinds de oplevering van Abtswoude Bloeit zijn er al veel activiteiten georganiseerd in de Woonkamer. De ruimte van de Woonkamer leent zich uitstekend voor sociale en culturele activiteiten. De activiteiten zijn vaak voor zowel bewoners als voor de buurt. Om deze activiteiten voor nu en in de toekomst mogelijk te maken heeft SHS Delft fondsen aangevraagd bij onder andere Gemeente Delft, Stichting DOEN en Fonds 1818. Er is het fantastische bedrag van € 42.500,‐opgehaald! Dit bedrag kan gebruikt worden door externe partijen die een activiteit willen organiseren in de Woonkamer. Heeft u een idee voor een culturele activiteit voor de hele buurt? In overleg kunt u aanspraak maken op een deel van het fondsengeld! 

Faciliteiten van de Woonkamer
Als u een activiteit wilt organiseren kunt u gebruik maken van de faciliteiten van de Woonkamer. In overleg kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de keuken(s), en bijbehorende oven, magnetron, borden, bestek, glazen, en ander keukengerei. Daarnaast is het ook mogelijk om in overleg de speakers, microfoon en mengpaneel te gebruiken. We hebben ook acht statafels die voor activiteiten gebruikt kunnen worden. 

Overige faciliteiten die altijd beschikbaar zijn:

  • tafels en stoelen
  • gratis internet
  • bibliotheek (waar u uw ongebruikte boeken kunt brengen en gratis boeken kunt lenen)
  • thuisbioscoop
  • biljart
  • piano en vleugel
  • sjoelbak
  • tafeltennistafel
  • automaat met koffie, thee, fris en snacks

 

Betrokken organisaties

Er zijn verschillende organisaties die regelmatig activiteiten organiseren in de Woonkamer. Hieronder vindt u een overzicht.

De Boodschappen & Uitjes Dienst Delft (BUDD)
De Boodschappen & Uitjes Dienst Delft (BUDD) is een dienst van Delft voor Elkaar. De BUDD is in eerste instantie bedoeld voor mensen vanaf 70 jaar, die niet meer zelfstandig boodschappen kunnen of durven doen. Vrijwillige chauffeurs en begeleiders halen u thuis op, geven een arm en/of helpen de boodschappen dragen, zodat u zelf boodschappen kunt doen. Daarnaast organiseert de BUDD in Abtswoude Bloeit elke maand een creatieve middag en een spelletjesmiddag.

Delft voor Elkaar
Delft voor Elkaar is een krachtig samenwerkingsverband van zorg-, sport- en welzijnspartijen in de gemeente Delft. Het is een bundeling van zowel professionele partijen als vrijwilligersorganisaties. Delft voor Elkaar heeft haar roots in de gemeente, staat in direct contact met alle bewoners en kent alle ins en outs van de stad. Delft voor Elkaar ondersteunt mantelzorgers, vrijwilligers, mensen met een beperking, mensen met een chronische ziekte of een psychische aandoening en mensen die in een sociaal isolement leven. Ook helpen wij bij het organiseren van sportactiviteiten voor alle leeftijden.

Paradijsvogels
Paradijsvogels is een project van Stichting DelftsPeil. Theatermaakster Marjet Roerink en Femke Otto zijn op zoek gegaan naar gewone en bijzondere verhalen van bewoners en omwonenden van Abtswoude Bloeit. De verzamelde verhalen vormden de rode draad voor uiteenlopende culturele activiteiten in 2019 en 2020. 

De VAK
De VAK is hét centrum voor de kunsten in Delft. De VAK biedt cursussen aan op het gebied van muziek, dans, theater, beeldende kunst en literatuur. Naast cursussen en lessen, organiseert De VAK exposities, concerten en voorstellingen. De meeste cursussen worden aangeboden in OPEN in het centrum van Delft. Maandelijks geeft De VAK culturele workshops in de Woonkamer van Abtswoude Bloeit. In de zomer organiseert De VAK zomerconcerten in de tuin van Abtswoude Bloeit.