Op 4 maart en 1 april gaf ik fotoworkshops in de Woonkamer van de Wijk. De eerste les ging over het stilleven en de tweede les over portretfotografie.

Het was erg leuk om te zien dat er bij de tweede workshop, het dubbele aantal cusisten was. De inzet van alle deelnemers was groot.  Ik liet een diapresentatie zien, waarbij vooral het licht een belangrijke rol speelt. In de Woonkamer van Abtswoude waren genoeg verschillende lampen om mee te experimenteren. Ook was er nog een lage rode ondergaande zon, die met zijn lange schaduwen de gezichten mooi verlichtte. Maar nog leuker vonden de cursisten het om door te gaan met het onderzoek naar het stilleven. 

Verschillende cursisten hadden voorwerpen van huis meegenomen, die zich uitstekend leenden voor een opstelling. Met de eenvoudige fototoestellen, verschillende lichtbronnen en diverse achtergronden wer er intensief gewerkt aan het maken van creatieve foto's. Hieronder zien jullie een aantal geslaagde experimenten.

       

Dit verhaal is geschreven door Marieke Thiescheffer. Marieke is docent beeldende vorming en fotografie bij de VAK

*Elke eerste maandag van de maand organiseert de VAK een workshop in de Woonkamer van de Wijk. Kijk voor het programma op deze website onder het kopje 'Activiteiten in de Woonkamer'. 

Mogelijk gemaakt door:

  • SHS Delft
  • Pieter van Foreest
  • perspeKtief
  •