Workshop Storm Boender

Op woensdagavond 5 juni gaf theatermaker Storm Boender bij Cultuurhuis Delft in Abtswoude Bloeit een schrijfworkshop over verhalen uit het verleden, die ons vormen in het heden. De workshop vond plaats in samenwerking met Delft Fringe Festival. 

Wie de voorstelling sudah van Storm heeft gezien weet hoe mooi zijn teksten zijn. Anekdotisch en pakkend vanaf de eerste zin. In zijn workshop nam Storm ons mee in zijn werkwijze als theatermaker. Hij begeleide de deelnemers in het proces van creatief schrijven. Zonder waarde oordeel, maar met complimenten gaf hij ons creatieve inzichten. Storm trakteerde ons ook op nog een korte preview van zijn voorstelling die hij speelde op Delft Fringe Festival.

Free writing
Om de creativiteit aan te wakkeren begonnen we met free writing oefeningen. Voor velen een nieuwe manier van schrijven. Storm benadrukte dat spelling en grammatica niet uitmaakten. “Gewoon blijven schrijven!” Want die regels belemmeren je creativiteit.

In het verhaal trekken
Na deze oefeningen begonnen we aan onze teksten, over onze eerste herinnering en iets wat indruk op ons gemaakt heeft. Hier kwamen mooie persoonlijke teksten uit die we met elkaar gedeeld hebben. We hebben ons ook gefocust op een beginzin waarmee we een publiek gelijk in ons verhaal kunnen trekken en meenemen. Zoals Storm ook doet in zijn voorstelling sudah.

Foto: Workshop Storm Boender. Fotograaf: Suzanne Vissers.

Mogelijk gemaakt door:

  • SHS Delft
  • Pieter van Foreest
  • perspeKtief
  •